Over Manfred

Blijkbaar zat de interesse voor de gitaar er toch al jong in. Spelen hierop lukte niet, maar de toon was gezet. 

Op zijn 11e begon hij met gitaarspelen. Hij leerde zoiets als “Altijd is kortjakje ziek” en vond het zo vreselijk dat hij van schrik zijn gitaar 2 jaar niet meer heeft aangeraakt. Op deze foto was hij het nog niet zat.

....tot hij in contact kwam met een vriend van zijn broer. Hij speelde gitaar en liet hem muziek horen die hem tot op de dag van vandaag raakt en inspireert.

Hij besloot gitaarles te nemen aan de volksuniversiteit en nadat hij dit ontgroeit was, nam hij privéles bij verschillende gitaardocenten. Op zijn 17e besloot hij dat hij met 6 gitaarsnaren zijn brood wilde verdienen. Hij wilde gitaarleraar worden.

Na het gymnasium, begon Manfred in 1994 in Maastricht met het Conservatorium (docerend musicus) en studeerde in 2000 af. Deze richting houdt in dat je niet alleen tot uitvoerend musicus wordt opgeleid, maar daarnaast ook nog vakken krijgt zoals muziekpsychologie, didactiek en onderwijsleer.

In die tijd bestond er nog geen muzikale opleiding voor el.gitaar op conservatorium niveau in Duitsland en het Conservatorium in Maastricht had toen recentelijk de deuren van de lichte muziek afdeling geopend. Onder lichte muziek vallen alle muziekstijlen die niet tot de klassieke muziek behoren.

Manfred: "Mensen het gitaarspelen bijbrengen is een fantastisch vak en ik zou niets liever willen doen."

"Iedere leerling heeft zo zijn eigen motivatie om gitaar te gaan spelen. Ik zie kinderen die zelfvertrouwen krijgen, pubers die het gitaarspelen gebruiken als uitlaatklep en volwassenen die eindelijk een droom uit zien komen, tijd voor zichzelf vinden of lekker met hun eigen kinderen (of kleinkinderen!) liedjes willen kunnen spelen."